Acasă Epidemie coronavirus Epidemia de coronavirus mai bifează 71 de dâmbovițeni azi! Citește aici raportul...

Epidemia de coronavirus mai bifează 71 de dâmbovițeni azi! Citește aici raportul complet!

96
0

BULETIN DE PRESĂ10.10.2020

      Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 4.550 (71 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 3.723

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 161

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 840

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 436

          În ultimele 24 de ore, reprezentanții ISU „Basarab l” Dâmbovița au efectuat 5 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 2 misiuni de decontaminare. De asemenea, cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 25 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 2 misiuni privind recoltarea/transportul probelor biologice.

          Forţele de ordine din MAI vor fi la datorie pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare acestor instituții cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

          Vă reamintim că până la acest moment, potrivit hotărârilor nr. 42 și 44 ale CJSU Dâmbovița, a fost instituită măsura obligatorie de purtare a măștii (astfel încât să acopere gura și nasul), în intervalul ora 06.00-20.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale: Moțăieni, Crevedia, Ulmi, Ocnița, Glodeni, Răzvad, Târgoviște, Titu, Văleni Dâmbovița, Bezdead, Moreni și satul Mărcești din UAT Dobra. Măsura a fost instituită având în vedere depășirea incidenței cumulate a cazurilor de 1,5/1000 de locuitori.

            Având în vedere numărul mare de cazuri înregistrate în ultimele zile, solicităm tuturor cetățenilor și agenților economici din județul nostru să respecte cu strictețe si responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială, prevăzute de legislația în vigoare, dar și măsurile instituite prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentConsecințele acțiunilor iresponsabile antimăsuri de protecție: record dureros de 3517 cazuri noi de coronavirus în țară!
Articolul următorCitește aici programul lucrărilor la infrastructura rutieră din județ, 12 – 18 octombrie 2020!