Acasă ISU Basarab I Dâmbovița Ei sunt mereu la datorie! Raport săptămânal al Inspectoratului pentru Situaţii de...

Ei sunt mereu la datorie! Raport săptămânal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I”

131
0

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 19 – 25 octombrie 2020

Acțiuni de intervenție

În perioada 19 – 25 octombrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 51 evenimente: 12 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 9 incendii de vegetație, 15acţiuni pentru asigurare zonă, 10 acţiuni pentru asistenţă persoane, o misiune pirotehnică şi 4 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocare ușă, salvare animal, degajare persoană surprinsă sub un mal de pământ și îndepărtare elemente de construcție instabile).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 212 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Activități de prevenire

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat două controale de autorizare privind securitatea la incendiu (la o clădire de alimentație publică și la o instalație de stingere) și două controale de investiție (la unități de învățământ).

Au fost emise două autorizații de securitate la incendiu (pentru o clădire de alimentație publică și o instalație de stingere) și două avize de securitate la incendiu (pentru două clădiri de producție).

De asemenea, pentru a preveni răspândirea infecției cu SARS-CoV-2, pompierii dâmbovițeni au efectuat 151 de controale la spații comerciale și instituții, verificând modul în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

S-au aplicat 56 sancțiuni contravenționale principale. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.

Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:

  • purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU BASARAB I DÂMBOVIȚA

Articolul precedentCalendar ortodox: 26 octombrie, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir
Articolul următorSe fac angajări! 402 locuri de muncă vacante în baza de date AJOFM Dâmbovița!