Acasă Epidemie coronavirus Efectele campaniei iresponsabile antimăsuri de protecție? 59 noi cazuri de coronavirus în...

Efectele campaniei iresponsabile antimăsuri de protecție? 59 noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița!

161
0

BULETIN DE PRESĂ – 08.07.2020

În ultimele 24 de ore, 240 de polițisti din  cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 123 de polițiști locali au acționat integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

De asemenea, 39 de societăți comerciale de pe raza județului Dâmbovița au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe perioada stării de alertă.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • persoane confirmate cu COVID-19: 756 persoane
  • persoane vindecate: 335
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 28.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (16 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (18 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

            În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

            Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

            Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentTratați cu maximă seriozitate epidemia de coronavirus!
Articolul următor”Oamenii simpli trebuie să se protejeze pe ei și să îi protejeze și pe ceilalți!”