Acasă Epidemie coronavirus E puțin lucru? Încă 377 de persoane sunt în izolare la domiciliu

E puțin lucru? Încă 377 de persoane sunt în izolare la domiciliu

261
0

Autoritățile dâmbovițene continuă să minimalizeze sau să ignore total focarul de coronavirus de la fabrica Arctic din Găești. Deși le-am cerut astăzi informațiile relevante, până la această oră nu am primit nici un răspuns. Concluziile le trageți singuri, dar se pare că suntem la un pas de un dezastru din punct de vedere al răspândirii epidemiei de COVID 19 în județul Dâmbovița, iar autoritățile par să nu facă nimic pentru a-l preîntâmpina. Sperăm să nu fie așa, dar faptul că de ieri, până azi, nu mai puțin de 377 de persoane sunt în izolare la domiciliu spune multe. După ce au fost zile cu nici o persoană în plus pentru care să se ia măsura izolării la domiciliu sau doar câte 10 sau 20, 377 este o cifră imensă. Sunt din aproape 20 de localități din județ, iar autoritățile au ales să treacă sub tăcere informații care sunt vitale la propriu de data asta pentru dâmbovițeni.

Înainte de a ne face datoria de a vă prezenta Buletinul de presă de astăzi, 18 mai 2020, adresăm public Instituției Prefectului Județului Dâmbovița și Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița câteva întrebări la care dâmbovițeni cer și trebuie să primească răspunsuri: Câte persoane care lucrează la Arctic Găești sunt astăzi, 18 mai 2020, confirmate pozitiv la testul de COVID 19? Câți dintre ei sunt internați și câți nu? Din ce localități sunt cei 377 de dâmbovițeni pentru care s-a dispus în ultimele 24 de ore măsura izolării la domiciliu? Câte testări s-au efectuat în ultimele zile în legătură cu acest focar? Va fi declarată carantină în orașul Găești sau într-una din comunele din apropiere? Ce măsuri au mai fost luate pentru a opri extinderea acestui focar foarte mare? Mai sunt locuri în spitalele din județul Dâmbovița? Este adevărat că sunt internați bolnavi din Dâmbovița în alte județe din cauză că nu mai sunt locuri în județ? Dacă este nevoie, de ce nu se amenajează un spital de campanie în județul nostru? Vă asumați răspunderea pentru extinderea rapidă a acestui focar ce a pornit de la numai două persoane?

BULETIN DE PRESĂ – 18.05.2020

”Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 17 mai a.c., 213 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 73 polițiști locali au desfășurat, pe raza județului, misiuni specifice.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Astăzi, 18.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 751 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată : 169 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 236 persoane
  • persoane vindecate : 76
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (9 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (5 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanți ai DSP Dâmbovița au executat o misiune specifică privind transportul probelor recoltate.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentDe astăzi, 18 mai, a fost reluat programul cu publicul
Articolul următorDecalogul pentru Sănătate – semnează și Tu petiția!