Acasă Epidemie coronavirus Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT: ”Ne aflăm într-o situație extrem de dificilă!”

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT: ”Ne aflăm într-o situație extrem de dificilă!”

5
0

”Ne-am întâlnit pentru a trage un semnal de alarmă, ne aflăm într-o situație extrem de dificilă, după cum știți.” Așa și-a început managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, doctorul Claudiu Dumitrescu, inedita conferință de presă de astăzi cu ziariștii dâmbovițeni, desfășurată online, pe platforma Zoom, explicând apoi că numărul de pacienți a crescut în fiecare zi din ce în ce mai mult, în timp ce numărul de medici, după ce că era foarte redus, s-a redus și mai mult, din cauza îmbolnăvirii unora dintre ei. Cea mai mare unitate medicală din județul Dâmbovița ce este implicată în lupta contra COVID-19, SJUT,  este pur și simplu copleșită de numărul de cazuri de coronavirus, astfel încât  nu mai există locuri în secțiile ATI dedicate COVID , dar nici nu mai pot fi transferați pacienți în alte județe.

”Fac un apel disperat către Asociația Medicilor de familie din județul Dâmbovița. Le cerem ajutorul, pentru că fără ajutorul lor nu putem reuși.” Ajutorul ar consta într-o implicare în privința diagnosticării și monitorizării pacienților asimptomatici, care ar putea să stea astfel, acasă, lăsând locurile din spital libere pentru pacienții infectați cu noul coronavirus și care prezintă simptomele asociate.

“Capacitatea de la ATI este folosită la maximum. Ne bucurăm când avem un pat liber. Soluții de ajutor din alte părți nu există, pentru că nici alte spitale nu mai au locuri. Medicii sunt epuizați și în pragul de a renunța.”

A fost lansat, de asemenea, un apel de ajutor, către celelalte spitale din județ, în sensul de a nu mai trimite toate cazurile din județ la Târgoviște, fără un  consult prealabil, Acești pacienți și cei trimiși de către medicii de familie, vin în număr prea mare și astfel se produc aglomerări nedorite la spitalul din Târgoviște.

Concluzia întregii expuneri de astăzi este că activitatea cu adevărat eroică a medicilor și asistenților medicali de la SJUT este pusă în pericol de unele deficiențe din gestionarea situației de la nivelul județului. Chiar dacă nu a indicat direct vinovatul, acesta pare a fi  în zona Direcției pentru Sănătate Publică Dâmbovița, a cărei activitate poate ar trebui urgent evaluată de către Ministerul Sănătății. Creșterea constantă a numărului de persoane infectate în Dâmbovița, dar și a numărului de decese impune măsuri urgente, ferme și eficiente, de care actuala conducere a DSP Dâmbovița nu pare a fi în stare.

Dincolo de toate rămâne apelul la responsabilitate maximă lansat către toți dâmbovițenii de managerul SJUT medicul Claudiu Dumitrescu, în primul rând prin respectarea regulilor de protecție și de distanțare socială, urmate de o conduită responsabilă, chiar și în cazul nedorit în care sunt confirmați pozitiv la Covid, dar nu prezintă simptome. Respectați aceste îndemnuri cu toții, numai așa TOTUL VA FI BINE!