Acasă Jandarmeria Dâmbovița Două familii cu 3 copii s-au rătăcit în Bucegi. Jandarmii montani ...

Două familii cu 3 copii s-au rătăcit în Bucegi. Jandarmii montani i-au găsit și i-au recuperat la timp!

111
0

7 turiști rătăciți în Bucegi au cerut ajutorul jandarmilor montani

Mai mulți turiști, aflați în dificultate în munții Bucegi, au fost ajutați de jandarmii montani.

Joi, 22 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit pe un traseu turistic din munții Bucegi, în sprijinul a două familii din București.

Turiștii, 4 adulți și 3 copii minori cu vârsta între 6 și 9 ani, se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga-Cheile Zănoagei-Scropoasa. La lăsarea întunericului, aceștia au intenționat să se întoarcă pe alt traseu, dar s-au abătut de la marcajul turistic și s-au rătăcit, solicitând astfel ajutorul jandarmilor montani.

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au plecat în căutarea turiștilor și i-au găsit la aproximativ 2 km de Scropoasa, în zona împădurită. Apoi i-au condus, în condiții de siguranță până la Zănoaga, de unde cei 7 turiști și-au continuat deplasarea cu mașina personală spre domiciliu. Bucureștenii nu au necesitat îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Acțiunea de căutare a început la ora 17.50 și s-a încheiat la 21.00.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedentComplexul Național Muzeal ”CURTEA DOMNEASCĂ” TÂRGOVIŞTE trece la programul de iarnă
Articolul următorAcțiune de prevenire a delincvenței juvenile la TITU