Acasă Afaceri Doar 16 solicitări de sprijin pentru apicultură până acum! Termen limită, 1...

Doar 16 solicitări de sprijin pentru apicultură până acum! Termen limită, 1 august!

83
0

Comunicat de presă

     Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește cereri de plată de la apicultorii care  solicită sprijin financiar în cadrul Programului Naţional Apicol, până la data de 01 august, inclusiv.

     În județul nostru sunt aproximativ 140 de crescători de albine, care pot beneficia de sprijin în cadrul Programului Naţional Apicol. Până la această dată, la APIA Centrul Județean Dambovita au fost inregistrate 16 solicitări de sprijin pentru apicultură.

    De asemenea, reamintim că, până la sfârșitul acestei luni, APIA Centrul Județean Dambovita primeste cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură,  trimestrul II  / 2020. Au fost primite 47 de cereri de ajutor de stat.

  Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă  pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură și a fost calculat la valoarea de 1,5258 lei/ litru.

    Beneficiarii depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate și copiile facturilor de achiziție. 

Director executiv,

Corina  Gârleanu

Sursa foto: Imagine de Thomas Völcker de la Pixabay