Acasă Instituția Prefectului județul Dâmbovița Dispoziția aberantă a primarului din Ocnița este suspendată de drept și va...

Dispoziția aberantă a primarului din Ocnița este suspendată de drept și va fi anulată în instanță

152
0

Comunicat de presă

             Întrucât în spațiul public este prezentat un înscris emis de către primarul Comunei Ocnița – domnul Eduard Barcău cu titlul de Dispoziție și înregistrat sub nr. 7973/04.09.2020 prin care se stabileau anumite atribuții ale viceprimarului comunei Ocnița, vă aducem la cunoștință că în urma exercitării prerogativei constituționale de control al legalității actelor am constatat că actul în cauză are carențe atât ca formă cât și de fond, motiv pentru care a fost solicitată anularea acestuia de către Tribunalul Dâmbovița.

             Precizăm că de la data formulării acțiunii, 07.09.2020, dispoziția în cauză este suspendată de drept.

             Dorim să atenționăm și pe această cale că atribuțiile primarului sau ale viceprimarului se vor exercita numai în temeiul legii chiar dacă unii primari sau viceprimari au și statutul de candidat în alegerile locale iar abaterile de la lege nu vor fi tolerate.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița

N.r.: Primarul comunei Ocnița îi trasase viceprimarului, care îi este contracandidat, printr-o ”Dispoziție”, sarcina de a păzi comuna şi de a face curăţenie, alături de asistaţii social, stabilindu-i programul de lucru… noaptea, între ora 22 și ora 7!

Articolul precedentCrescătorii de păsări, porci și vite pot solicita ajutor de la stat prin APIA Dâmbovița
Articolul următor883 noi cazuri de coronavirus raportate în țară în ultimele 24 de ore