Acasă Totul va fi bine! Din 256 de teste, 93 de noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița

Din 256 de teste, 93 de noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița

13
0

BULETIN DE PRESĂ30.12.2020

Situația la data de 30.12.2020, din județul Dâmbovița, este următoarea:

• Persoane testate de la începutul pandemiei: 34.636

• Persoane confirmate cu COVID-19: 14.591 (93 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 13.254

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 441

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.029

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1

• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 639

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 212 dintre care 6 persoane la ATI.

În ultimele 24 de ore polițiștii au efectuat 2689 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020. Structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice desfășoară permanent acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate, în continuare, pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 8 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 8 misiuni de decontaminare a tehnicii și  6 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 15 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și  42 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 134 prin care au fost constatate ratele de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrative-teritoriale din județul Dâmbovița. Hotărârile sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență și pe pagina de facebook – Instituția Prefectului-județul Dâmbovița.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA