Acasă ISU Basarab I Dâmbovița Dezastru evitat la timp la Voinești: pompierii au stins rapid un incendiu...

Dezastru evitat la timp la Voinești: pompierii au stins rapid un incendiu la o casă din comună!

18
0

Incendiu la o locuință în comuna Voinești

Vineri seară, în jurul orei 19:15, pompierii de la Garda Voinești au fost alertați și au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Voinești.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării (la un perete din lemn placat cu polistiren) și la acoperișul acesteia.

Incendiul a fost lichidat rapid de pompierii voineșteni (cca.30 minute), care au intervenit prompt și au salvat din calea flăcărilor restul locuinței.

Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înregistrându-se doar pagube materiale. Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de cca.70 mp, un perete (din lemn, placat cu polistiren) și diverse materiale combustibile depozitate în podul casei.

Cauza probabilă a producerii incendiului este efectul termic produs de o sobă fără acumulare de căldură (metalică) amplasată și neprotejată corespunzător față de elemente combustibile (peretele din lemn al bucătăriei, placat cu polistiren).

*   *   *

ATENȚIE la utilizarea mijloacelor de încălzire!

Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră:

• Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum!

• Nu depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului!

• Evitați supraîncălzirea sobelor!

• Nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta!

Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA