Acasă Afaceri De Ziua Pământului, Holcim lansează PROZID cu ECOCycle®, primul liant de zidărie...

De Ziua Pământului, Holcim lansează PROZID cu ECOCycle®, primul liant de zidărie cu 10 % beton reciclat în compoziție!

13
0

Holcim România lansează PROZID, liant aditivat de zidărie realizat cu tehnologia ECOCycle®. Produs în fabrica din Turda, județul Cluj, este primul liant care conține 10% beton reciclat din construcții și demolări și are cu 30% mai puține emisii de CO2. Prin lansarea acestuia, compania marchează o premieră pe piața de construcții din România și, în același timp, face un prim pas în demersul său de susținere a construcțiilor circulare.

Tehnologia ECOCycle®, dezvoltată de Holcim la nivel de Grup, implică reciclarea materialelor din construcții și demolări și folosirea lor în ciment, mortare sau betoane.

„Milioane de tone de materiale de construcție provenite din demolare sunt generate în întreaga lume în fiecare an. Reciclarea betonului în noi produse este o soluție de eficientizare a consumului de resurse naturale și de a avea orașe mai verzi, fără compromisuri în performanța construcției. Ne bucurăm că putem contribui la susținerea construcțiilor circulare din România prin soluțiile sustenabile din portofoliul nostru”, a declarat Cosmin Șerban, Director Comercial, Holcim România.

Prin reciclarea betonului provenit din construcții și demolări susținem:

  • Creșterea ciclului de viață al resurselor naturale prin reciclarea materialelor de construcții;
  • Reducerea volumului de deșeuri din construcții și demolări și devierea de la depozitare a acestora;
  • Reducerea cantității de materie primă naturală utilizată în construcții noi.

Totodată, pentru a marca lansarea PROZID, cu ocazia Zilei Pământului, Holcim România stinge simbolic luminile din fabricile de ciment din Câmpulung, județul Argeș, Aleșd, județul Bihor și Turda, județul Cluj, precum și din alte operațiuni și din sediul central.

Alături de alte inițiative precum plantarea de copaci sau investiții în tehnologii de recirculare a apelor de proces, desfășurate în ultimii ani, și după lansarea primelor produse cu emisii reduse de CO2, precum cimentul ECOPlanet și betonul ECOPact, Holcim accelerează tranziția către construcții circulare prin lansarea PROZID.

Despre Holcim

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, cinci stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor – prin Geocycle) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.

Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.

Articolul precedentMâine este Ziua Internațională a Cărții, dar și a Bibliotecarului din România! Citește aici programul prin care marchează evenimentul Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița!
Articolul următorÎncerci să te angajezi? 287 de locuri de muncă sunt azi disponibile în baza de date a AJOFM Dâmbovița!