Acasă Anunț important Cursul de formare „BE A LEADER”, găzduit de asociația Be You a...

Cursul de formare „BE A LEADER”, găzduit de asociația Be You a demonstrat importanța educației non-formale și a participării active în dezvoltarea abilităților de leadership ale tinerilor

14
0

COMUNICAT DE PRESĂ „BE A LEADER” Curs de formare Erasmus+

Cod proiect: 2022-1-RO01-KA151-YOU-000057389 referință activitate SM-PDA-P-6 24-31 octombrie – Târgoviște

În perioada 24-31 octombrie 2023, Asociația Be You a găzduit la Târgoviște un eveniment remarcabil dedicat dezvoltării abilităților de leadership ale lucrătorilor de tineret. Cursul de formare „BE A LEADER” a demonstrat importanța educației non-formale și a participării active în dezvoltarea abilităților de leadership ale tinerilor. 

Cursul „BE A LEADER” a fost implementat în cadrul programului Erasmus+ și a adus laolaltă 15  lucrători de tineret dedicați, pregătiți să facă schimbări pozitive în comunitățile locale din România, Bulgaria, Estonia, Germania, Grecia, Portugalia și Turcia

Scopul cursului a fost de a împuternici lucrătorii de tineret cu abilități, metode și instrumente pe tema leadershipului, astfel încât să susțină dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, pregătindu-i pe aceștia să deveni viitori lideri, tineri cu inițiativă și generatori de schimbare în comunitățile lor.

Obiective cursului de formare au avut în vedere:

  • Dezvoltarea competențelor lucrătorilor de tineret în domeniul leadershipului pentru tineri;
  • Explorarea stilurilor, principiilor și practicile de leadership în munca de tineret; 
  • Echiparea lucrătorilor de tineret cu noi instrumente și metode în activități de leadership cu tinerii;
  • Crearea unei broșuri care să cuprindă bune practici, metode și activități de dezvoltare a competențelor de leadership în rândul tinerilor.

Atelierele și sesiunile de lucru au avut la bază principiile educației non-formale și au încurajat participarea activă a lucrătorilor de tineret, schimbul de experiență și metode de lucru cu tinerii pe tema leadershipului.

Tematicile activităților au avut în vedere leadershipul în munca de tineret, stilurile de leadership și principiile unui lider de tineret, managementul conflictului, inteligența emoțională, ascultarea activă și mentoratul, acordarea unui feedback eficient, leadershipul etic, gândirea strategică și leadershipul vizionar, importanța modelelor pentru tineri, managementul riscului în activitățile de tineret și schimbul de bune practici. 

Activitatea „Gândire strategică” s-a desfășurat la Horizons – Casa voluntarilor Be You, unde reprezentanții Asociației Be You au prezentat modul în care au aplicat practic leadershipul vizionar și gândirea strategică în a construi un centru de tineret în comunitatea locală, primii pași și rezultatele obținute până în prezent în cadrul proiectului care este în plină desfășurare.

De asemenea, pentru a înțelege mai bine leadershipul vizionar și importanța modelelor pentru tineri, participanții au avut parte de o vizită de studiu la Castelul Peleș descoperind povestea de viață a reginei Maria, stilul de leadership al acesteia și modul în care a inspirat mii de oameni.

Participanții la acest curs au avut oportunitatea de a împărtăși experiența și cunoștințele lor în ceea ce privește lucrul cu tinerii pe tema leadershipului. Astfel, participanții au coordonat activități tematice și au contribuit la realizarea unei broșuri care a devenit o resursă valoroasă pentru toți cei implicați în lucrul cu tinerii.

Booklet – Be A Leader

„BE A LEADER” face parte din proiectul Erasmus+ nr. de identificare 2022-1-RO01-KA151-YOU-000057389, finanțat de Uniunea Europeană și este coordonat de Asociația Be You. Cursul de formare continuă cu activități de diseminare, organizate de lucrătorii de tineret în comunitățile lor locale.

Despre Asociația Be You

Asociația Be You promovează schimburi interculturale între tineri din toată lumea, organizează cursuri de formare, ateliere, proiecte de educație non-formală, evenimente sportive, programe de voluntariat, și nu în ultimul rând, Be You reprezintă un loc în care tinerii își pot exprima liber opiniile și ideile despre evenimentele care se petrec pe plan local, național și internațional.

Pentru mai multe informații despre activitățile Asociației Be You vă invităm să vizitați site-ul nostru https://beyoueurope.eu .

Articolul precedentAFIR deschide primele sesiuni prin PS PAC 2027 pentru finanțarea tinerilor fermieri, a drumurilor agricole și a infrastructurii rutiere
Articolul următorAcțiuni pe drumurile din județul Dâmbovița, pentru liniștea și siguranța cetățenilor