Acasă Afaceri Control pe teren și prin teledetecție pentru cererile unice de plată depuse...

Control pe teren și prin teledetecție pentru cererile unice de plată depuse în Campania 2020

164
0

COMUNICAT DE PRESĂ

     Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură împreună cu instituțiile de specialitate delegate, respectiv Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Naţională Fitosanitară și Agenția Națională pentru Zootehnie, desfășoară controlul la fața locului pentru cererile unice de plată depuse în Campania 2020.

     Efectuarea controlului pe teren reprezintă o cerință obligatorie impusă de legislația comunitară și o etapă premergătoare efectuării plăților finale.

     La nivel național, eșantionul de control conține un număr total de 56.493 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice  schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic .

      În județul Dâmbovița vor fi controlați 218 fermieri dintre cei 23.486 care au solicitat sprijin prin cererea unică în acest an, după cum urmează: 151 de fermieri vor fi verificați prin control clasic pe teren și 67 de fermieri prin teledetecție.

      Totodată, subliniem faptul că orice fermier care solicită sprijin financiar din fonduri europene și naționale trebuie să respecte normele de ecoconditionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor.

      Respectarea ecocondiționalității este obligatorie inclusiv pe parcelele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției.

      În conformitate cu Ordinul nr.175/23.06.2020, pentru modificarea art.1 lit.c) din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.66/2020 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură are obligația ca, în perioada 1 iulie – 15 octombrie 2020 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligații/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

DIRECTOR EXECUTIV,

Ec. Corina  Gârleanu

Articolul precedentRaport sumbru și azi: 1415 cazuri noi, 44 decese, 473 pacienți internați la ATI!
Articolul următor59 cazuri noi de coronavirus în Dâmbovița (locul 5 în țară) și 3 decese de ieri până azi!