Acasă Poliția informează! Consumul de alcool nu e bun pentru șoferi, dar nici pentru bicicliști!

Consumul de alcool nu e bun pentru șoferi, dar nici pentru bicicliști!

11
0

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității I.L. Caragiale, s-a produs un eveniment rutier.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că, pe drumul național 72, în afara localității I.L. Caragiale, un bărbat de 32 de ani, din Bucșani, în timp ce conducea un autoturism, din direcția Târgoviște-Ploiești, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din județul Argeș.

Evenimentul rutier a fost soldat doar cu pagube materiale.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul de 32 de ani, a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 1.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

Biciclist sub influența băuturilor alcoolice, implicat într-un accident rutier

La data de 22 noiembrie a.c., un participant la trafic a sesizat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, pe raza localității Ciocănești, s-a produs un accident rutier.

Echipa de cercetare s-a deplasat la fața locului, unde a constatat că un bărbat de 53 de ani, în timp ce se deplasa pe o bicicletă, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani.

În urma coliziunii, biciclistul a fost rănit ușor, refuzând să fie transportat la spital pentru investigații medicale.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

La nivelul județului Dâmbovița, abaterile săvârșite în trafic de bicicliști reprezintă o primă cauză generatoare de accidente, astfel polițiștii de la rutieră atrag atenția acestora cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, atât pentru siguranța lor, cât şi pentru a celorlalți participanţi la trafic.

Nu vă deplasați cu bicicleta dacă vă aflați sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Nu transportați și nu trageți obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea bicicletei ori circulaţia celorlalți participanţi la trafic.

Semnalizați din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestați atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriți la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteți continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi vestă și articole vestimentare cu accesorii reflectorizante! Manifestați o atenție deosebită atunci când vă deplasați cu bicicleta în condiții de vizibilitate redusă!

Și nu uitați: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.