Acasă Comunicat de presă Conducerea CJD, o ultimă vizită de lucru la Băleni, la final de...

Conducerea CJD, o ultimă vizită de lucru la Băleni, la final de mandat

115
0

COMUNICAT DE PRESĂ – Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ avansează

            Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și vicepreședintele Alin Manole au mers astăzi, 25 septembrie a.c., la Băleni, locul unde sunt în lucru lucrările de modernizare și reabilitare a rețelei de drumuri cuprinsă în lotul III al celui mai mare proiect de infrastructură rutieră, derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin fonduri europene.

            Contractul de execuție pentru lotul mai sus-amintit a fost semnat la finalul lunii iulie a anului în curs, iar, în prezent, se toarnă primul strat de asfalt pe traseul vizat de acest lot, respectiv:  DJ 711 Băleni (pod peste Racoviță) – Dobra – Bilciurești – Cojasca, în lungime de 19,350 km.

            Președintele Alexandru Oprea a făcut apel la reprezentanții firmei constructoare să continue să-și îndeplinească atribuțiile cu aceeași seriozitate ca și până acum, aceștia dând dovadă de o bună mobilizare până la acest moment, ritmul de lucru fiind unul antrenant.

            Vă readucem în atenție faptul că, datorită complexității, proiectul în cauză, derulat prin programul Operațional Regional și care vizează, în total, reabilitarea a 62,161 km de drumuri județene, a fost împărțit în 4 loturi, după cum urmează:

🔴 lotul I (DJ 720 și DJ 720B) – limita județului Prahova – intrare în municipiul Moreni – ieșire din municipiul Moreni – Gura Ocniței (intersecție DJ 720) – Ulmi (intersecție DJ 711), în lungime de 13,169 km;

🔴 lotul II – DJ 711 Ulmi – Comișani – Băleni, în lungime de 16 km;

🔴 lotul III – DJ 711 Băleni (pod peste Racoviță) – Dobra – Bilciurești – Cojasca, în lungime de 19,350 km;

🔴 lotul IV – DJ 711 Cojasca (pod peste canal) – Bujoreanca și DJ 101B Lucianca – Niculești – limită Județ Ilfov, în lungime de 13,642 km.

            La începutul săptămânii în curs a fost semnat contractul de finanțare și pentru lotul II, iar lucrările vor debuta în scurt timp, imediat după finalizarea formalităților necesare.

            Întreaga investiție are o valoare de 212.845.189,34 lei și vizează reabilitarea și modernizare a 4 drumuri județene, situate pe raza a 15 localități dâmbovițene.

            În paralel cu acest proiect, Consiliul Județean Dâmbovița mai are în derulare și alte investiții derulate din fonduri proprii sau finanțate prin programe guvernamentale prin care se vor asfalta aproximativ 230 de km de drumuri județene, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind deja realizați.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Articolul precedent508 pacienți la ATI, 42 decese și 1629 noi cazuri de coronavirus în țară
Articolul următorPolițiștii dâmbovițeni, 24 de ore din 24, în slujba cetățenilor