Acasă Educație Concursul tematic ştiinţific studențesc „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE” la a XIV-a ediție

Concursul tematic ştiinţific studențesc „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE” la a XIV-a ediție

126
0

COMUNICAT DE PRESĂ

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte, a organizat vineri, 04 iunie 2021, începând cu ora 12:00, a XIV-a ediţie a Concursului tematic ştiinţific studențesc „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”. La fel ca anul trecut, concursul s-a desfăşurat on-line, prin intermediul Platformei Video MS_TEAMS, concurenții, dar și cei interesați, putând accesa adresa:

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3atbWxsFRxqySxr3QEaa7CRPV_mU-bLMXn9tQ47xC878A1%40thread.tacv2/conversations?groupId=1e51cc41-0d4a-4d5d-a198-c9ab458ec0de&tenantId=9e2ee2c0-d55f-4a8b-b3a7-93a1923da5e3

Au participat studenți sau echipe de studenţi care şi-au expus realizările practice în domeniile ROBOTICII, MECATRONICII, AUTOMATICII ŞI INFORMATICII.

La această ediţie, în cadrul concursului, s-au regăsit aplicaţii tehnice realizate în cadrul facultății, cum ar fi: Roboţi industriali şi braţe robotice, Modelări şi simulări de roboţi industriali, Sisteme şi celule flexibile de fabricaţie, Linii de producţie din domeniul industriei alimentare. Printre temele de interes au fost: joc în Unity 3D, Sistem automat pentru limitarea răspândirii viruşilor, Optimizarea prăjirii cafelei prin tehnici fuzzy, Algoritmi inteligenți utilizați în implementarea controlului de calitate pe o linie de asamblare, Monitorizarea parametrilor dintr-o casă inteligentă, Dezvoltarea unui sistem inteligent de curățare a unor suprafețe (Robot mobil care şterge tabla într-o sala de clasă), Sistem automat de ventilație artificială (Plămân artificial) etc.

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei a continuat colaborarea cu reprezentanți ai Universităţii Politehnice din Bucureşti, care au prezentat o serie de aplicaţii mecatronice premiate la alte concursuri de profil.

Fiind o întâlnire `live`, s-a reușit transmiterea evenimentului şi pe canalul propriu de YouTube, special pentru partenerii facultății din alte universități, pentru reprezentanți ai mediului industrial, administrativ și de afaceri din regiunea noastră.

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Articolul precedentOportunitate de investiție: Astăzi se lansează 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului TEZAUR!
Articolul următor89 noi cazuri de Covid-19 în țară, 24 reconfirmări, 63 de decese, 315 pacienți la ATI