Acasă Carte Claudiu Dumitrache, cel mai tânăr Cetățean de Onoare din Dâmbovița

Claudiu Dumitrache, cel mai tânăr Cetățean de Onoare din Dâmbovița

639
0

Autoritățile din comuna dâmbovițeană Costeștii din Vale i-au conferit artistului Claudiu Dumitrache, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitate, cel mai înalt onor civic. Consiliul Local și Primăria Comunei Costeștii din Vale i-au acordat titlul de Cetățean de Onoare lui Mihai Claudiu Dumitrache, pentru meritele sale artistice și pentru promovarea culturii la nivel înalt. Hotărârea menționează că tânărul a demonstrat calități diplomatice în contactul cu Statele Unite și Belgia, promovând comuna și aducând contribuții culturale și artistice comunității.

Claudiu Dumitrache activează în lumea artistică de 10 ani având performanțe de Cartea Recordurilor și mai multe recunoașteri internaționale. A ajuns în atenția oamenilor de cultură, fiind recunoscut și de Președintele Academiei Române ca un “simbol pentru viitorul creației intelectuale”, relatează Jurnalul Național și Revista Hora in America.

Scriitor, muzician și actor, tânărul a postat pe o rețea de socializare un mesaj în urma primirii onorului din partea comunei în care a copilărit:
„Pentru abnegația mea, am privilegiul de a primi acest onor din partea Comunei Costeștii din Vale, locul în care am început să sper. Mulțumesc Consiliului Local și Domnului Primar Matei Toma pentru inițiativă! Fortes fortuna adiuvat.”

În comuna Costeștii din Vale au mai existat de-a lungul timpului personalități ca pictorul Petru Verussi, scriitorii Iancu C. Vissarion sau Ștefan Ion Ghilimescu. Localitatea este situată la Sud de Paralela 45, în mijlocul unei câmpii mănoase, Câmpia Titului, care, la rândul său, se încadrează în vasta Câmpie Română, la intersecția unor străvechi drumuri comerciale ce au străbătut zona (drumul sării, al olacului).

Promitem să revenim cu un material mai amplu despre personalitatea artistică a tânărului dâmbovițean Claudiu Dumitrache, activitatea sa de până acum și proiectele de viitor! Până atunci, aflați mai multe informații de pe pagina sa de Facebook, dând click aici.

Articolul precedentAtenție! Începe a 3-a acțiune de combatere din avion a insectelor de disconfort!
Articolul următor1.120 de cazuri noi și 22 decese în țară de ieri până azi