Acasă Epidemie coronavirus Cenzură? Nimic despre focarul de COVID 19 de la Arctic Găești

Cenzură? Nimic despre focarul de COVID 19 de la Arctic Găești

186
0

Cenzură, neglijență, nepăsare? Despre ce să fie vorba când, în Buletinul de presă întocmit de Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică al Județului Dâmbovița nu apare nici un fel de referire la focarul de coronavirus de la fabrica de frigidere Arctic Găești. Este informația cea mai importantă a momentului, pentru că de la 2 oameni depistați pozitiv la testul de coronavirus s-a ajuns la 34, apoi, ieri, 16 mai 2020, la 66! Și totuși, astăzi nu apare nici o referire la acest focar, la evoluția situației sau la starea celor 66 de persoane care locuiesc în nu mai puțin de 14 localități diferite. Se pare că, pentru autoritățile dâmbovițene, acest focar de coronavirus nu este prioritate! Care or fi prioritățile dumnealor în starea de alertă ce urmează celor două luni de stare de urgență nu știm, dar o să încercăm să aflăm. Numărul dâmbovițenilor infectați cu coronavirus este în creștere și autoritățile trebuie să facă ceva concret, nu doar să numere cazurile!

Cerem pe această cale Prefectului județului și directorului Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița să transmită pentru dâmbovițeni cât mai repede toate informațiile privind evoluția acestui focar de infecție cu coronavirus, măsurile luate, situația reală și numărul real al celor infectați. Nu e momentul pentru cenzură, nu e momentul pentru minciună prin omisiune! Asumați-vă responsabilitățile pe care le aveți pentru funcțiile pe care le ocupați și banii pe care îi încasați pentru ele. Sau e duminică și aveți liber?

Redăm integral comunicatul transmis presei, din care, reamintim, lipsesc referirile la situația de la Găești:

BULETIN DE PRESĂ – din data de 17.05.2020

”Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 16 mai a.c., 205 polițiști din cadrul IPJ  Dambovița și 68 polițiști locali au desfășurat, pe raza judetului, misiuni specifice.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Astăzi, 17.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu (persoane rezultate din anchete epidemiologice): 374 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată:176 persoane și 4 persoane în carantină la domiciliu
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 228 persoane
  • persoane vindecate : 67
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (14 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (9 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanți ai DSP Dâmbovița au executat 4 misiuni specifice privind prelevarea probelor, transportul probelor recoltate și ancheta epidemiologică.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentÎncă mai sunt acolo – imagini document din Piața Revoluției – 2
Articolul următorA intrat în vigoare Legea 55/2020, de azi se pot da iar amenzi!