Acasă Educație Cel mai probabil în iunie se reiau cursurile

Cel mai probabil în iunie se reiau cursurile

146
2

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat astăzi, 7 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct la televiziune, principalele măsuri privind reluarea cursurilor școlare și ducerea până la capăt a anului școlar și universitar 2019 – 2020, măsuri luate în acord cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice, precum și cei ai Consiliului Național al Rectorilor.

Scenariul ”de lucru” luat în calcul în contextul informațiilor la zi privind evoluția pandemiei SARS – COVID 19 are în vedere reluarea cursurilor din învățământul preuniversitar și universitar în luna iunie. În funcție de data la care cursurile vor fi reluate, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi programate pentru luna iulie. Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor include materia aferentă semestrului al II-lea.

Atât evaluările ce trebuiau să fie date la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, cât și olimpiadele și concursurile școlare, vor fi anulate. De asemenea, sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată. S-a renunțat și la simulările pentru examenele naționale.

În privința condițiilor de încheiere a mediilor, s-a hotărât ca situația școlară a elevilor să fie încheiată cu minimum două note, cărora li se va adăuga, unde este cazul, nota din teză. Pentru teze, subiectele vor fi alese din materia studiată la materia respectivă până la data de 11 martie 2020.

Vor fi decalate calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic, dar încă nu s-a stabilit cu câte săptămâni. Se preconizează ca, imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor, să se stabilească și calendarele fiecăror procese anunțate.

În învățământul superior, activitățile vor avea loc în mediul online, iar cele care impun interacțiunea „față în față” vor fi recuperate modular, intensiv, după ce starea de urgență va înceta. Admiterea la ciclul de licență în învățământul superior se va organiza numai după susținerea Examenului Național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza numai după susținerea examenului de licență sau disertație.

Totuși, doamna ministru Anisie a recunoscut că măsurile anunțate azi pot fi modificate, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Să sperăm că lucrurile vor evolua în bine, și că elevii vor reveni la școală cât mai repede, și că vor recupera ușor această sincopă în procesul de învățare.

Articolul precedentStai în casă! Stai acasă!
Articolul următorStai în casă! Stai și azi acasă!