Acasă Poliția informează! „CATALOGUL DE FURTURI”, o inedită campanie de prevenire a furturilor din locuințe

„CATALOGUL DE FURTURI”, o inedită campanie de prevenire a furturilor din locuințe

129
0

„CATALOGUL DE FURTURI”, campanie de prevenire a furturilor din locuințe

 Ieri, 23 septembrie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovița, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgoviște și reprezentanți  ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Dâmbovița au desfăşurat activităţi preventive  în zona adiacentă și în incinta Dâmbovița Mall Târgoviște.

Activitatea este parte a campaniei „Catalogul de furturi”, care urmărește conștientizarea riscurilor la care utilizatorii de internet se expun atunci când publică pe rețelele de socializare imagini cu obiecte de valoare sau căi de acces în locuințele lor.

Campania de informare și de prevenire  este iniţiată de Poliția Română, împreună cu agenția de publicitate Mercury 360.

Proiectul are ca obiectiv prevenirea spargerilor de locuințe, prin informarea utilizatorilor activi în rețelele de socializare cu privire la consecințele publicării de informații și imagini care pot oferi ponturi infractorilor.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au distribuit materiale de informare, cu scopul de a ajuta utilizatorii să prevină furturile din locuințe printr-un comportament responsabil în mediul online și au oferit sfaturi pentru prevenirea faptelor comise cu violență.

De asemenea, tinerii au fost informați cu privire la consecințele la care se expun în cazul consumului de droguri, a substanțelor psihoactive, la efectele negative pe care acestea le au asupra sănătății fizice și psihice și la pedeapsa pe care o riscă persoana care consumă și face trafic ilicit de droguri.

Articolul precedentVești bune de la APIA: 3 scheme noi de sprijin pentru fermieri!
Articolul următor1639 cazuri noi de coronavirus în țară și 482 de reconfirmări