Acasă Poliția informează! Bilanț al acțiunii TRUCK & BUS: 517 autovehicule controlate, 125 nereguli constatate!

Bilanț al acțiunii TRUCK & BUS: 517 autovehicule controlate, 125 nereguli constatate!

50
0

ACȚIUNEA TRUCK & BUS

Săptămâna trecută, polițiștii din Dâmbovița au organizat activități circumscrise acțiunii TRUCK & BUS, pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de mărfuri și persoane, în cadrul Calendarului Operaţiunilor ROADPOL.
În perioada 12-18 octombrie a.c., polițiștii de la rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație produse, în special, pe fondul nerespectării prevederilor legale de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri și persoane.
Activitățile din teren s-au concentrat pentru depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.
Astfel, în atenția polițiștilor au fost autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.


Au fost verificate, în total, 517 autovehicule, iar în cazul a 125 au fost constatate nereguli.
9 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru exces de viteză și 22 pentru neportul centurii de siguranță.

Pentru lipsa documentelor prevăzute de lege sau pentru constatarea unor nereguli privind aparatul tahograf, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale.