Acasă Bacalaureat Bacalaureat, proba obligatorie a profilului, elev din Titu eliminat din examen!

Bacalaureat, proba obligatorie a profilului, elev din Titu eliminat din examen!

146
0

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – Comunicat de presă

Proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat

(sesiunea iunie – iulie 2020)

Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie – iulie 2020. Dintre cei 3389 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 3257 candidați (2054 la matematică, respectiv 1203 la Istorie). Au absentat 131 candidați, niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊ C.

A fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă un candidat care susținea proba la matematică tehnologic. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Articolul precedentÎn stațiunea Peștera-Padina va fi amenajată pârtia de schi Cocora
Articolul următor321 noi cazuri de îmbolnăvire în țară, de ieri până azi!