Acasă Bacalaureat Bacalaureat 2020, sesiunea a 2-a. Proba obligatorie a profilului s-a desfășurat fără...

Bacalaureat 2020, sesiunea a 2-a. Proba obligatorie a profilului s-a desfășurat fără incidente!

95
0

Informare privind desfășurarea probei E. c) – obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020)

La a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).c) – Matematică sau istorie, desfășurată astăzi, 25 august, au participat 570 de candidați din 698 de înscriși.

La nivelul județului Dâmbovița, nu s-au prezentat 128 de candidați, nu au fost înregistrate cazuri de candidați cu temperatură mai ridicată de 37,3 grade C și nu au fost consemnate fraude sau tentative de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Mâine, 26 august va avea loc proba la alegere a profilului și specializării – E.d), majoritatea candidaților din județul nostru optând pentru biologie sau geografie.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Inspectoratul Școlar Dâmbovița

Articolul precedentPreședintele Consiliului Județean Dâmbovița a participat la inaugurarea noii fabrici IVECO din Petrești
Articolul următor1060 de noi cazuri de coronavirus în țară, 58 decese, 490 pacienți la ATI