Acasă Poliția informează! Atenție, șoferi! Urmați sfaturile polițiștilor pentru circulația în condiții de ploaie și...

Atenție, șoferi! Urmați sfaturile polițiștilor pentru circulația în condiții de ploaie și vizibilitate redusă!

82
0

Pentru călătorii în siguranță, polițiștii le recomandă celor care se deplasează cu autoturismul să conducă prudent, să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud.

Atunci când vă deplasați cu autoturismul, în condiții de vizibilitate redusă sau carosabil ud, polițiștii vă sfătuiesc să păstrați o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.

Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată după o asigurare temeinică! De altfel, este necesar să conduceți prudent și să fiți atenți la ceilalți participanți la trafic.

Acordați o atenție deosebită pietonilor, bicicliștilor și conducătorilor vehiculelor cu tracțiune animală.

Totodată, pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Nu stânjeniți sau obstrucționați vizibilitatea în trafic prin opriri sau staționări neregulamentare.

De asemenea, polițiștii le reamintesc pietonilor și bicicliștilor că este necesar, pentru a putea fi vizibili în trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

Fiți responsabili și respectați cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice pentru evitarea producerii unor evenimente negative!

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedent136 de dâmbovițeni confirmați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore
Articolul următorÎncă 16.101 de vaccinări anti-Covid-19 în țară, total 41.609!