Acasă Poliția informează! Atenție, șoferi! Urmați sfaturile polițiștilor când circulați în condiții de ploaie!

Atenție, șoferi! Urmați sfaturile polițiștilor când circulați în condiții de ploaie!

50
0

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.

Nu frânaţi brusc! Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Nu vă angajați în efectuarea unor manevre care ar putea pune în pericol siguranța dumneavoastră sau a celorlalți participanți la trafic și circulați cu atenție sporită și o viteză redusă în apropiere de trecerea pentru pietoni, în zona unităților de învățământ sau a instituțiilor publice, unde se observă un flux important de pietoni.

Totodată, polițiștii le reamintesc pietonilor că trebuie să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor!