Acasă Poliția informează! Atenție, șoferi! Respectați recomandările polițiștilor pentru sezonul rece!

Atenție, șoferi! Respectați recomandările polițiștilor pentru sezonul rece!

105
0

Conduceți prudent, mai ales pe timp de ceață sau alte fenomene meteorologice specifice sezonului rece

În condiții meteorologice nefavorabile, manifestați atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, rulați cu viteză redusă, adaptată permanent la factorii de drum și efectuați orice manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziţie şi cele de avarie, cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.

Pentru a nu produce blocaje în trafic, le recomandăm șoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor și să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

Totodată, este necesar ca aceștia să păstreze liber centrul intersecţiei, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public și să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric destinat lor.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc.

Nu uitați de echiparea autoturismului cu anvelope de iarnă atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Totodată, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Articolul precedent148 de persoane cu coronavirus raportate azi în Dâmbovița
Articolul următorHOTĂRÂREA CJSU nr. 101/24.11.2020: Dragomirești, 3,08 cazuri, Cobia, 3,05 cazuri/1000 locuitori