Acasă Poliția informează! Atenție, șoferi! Circulați în siguranță și atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile!

Atenție, șoferi! Circulați în siguranță și atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile!

104
0

SFATURI UTILE PENTRU DEPLASĂRI ÎN SIGURANȚĂ

Pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație produse pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea cu strictețe a regulilor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii vă sfătuiesc ca, înainte de a pleca la drum, să verificaţi nivelul uleiului, antigelului și al lichidului de parbriz și să vă asigurați că sistemul de iluminare și de încălzire-dezaburire funcționează eficient.

Informaţi-vă temeinic despre fenomenele meteo prognozate pentru traseele pe care urmează să le parcurgeți.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă să îndepărtați în întregime zăpada de pe autoturism deoarece la frânare, zăpada lăsată necurățată pe plafon poate aluneca pe parbriz și vă poate bloca vizibilitatea.

Conform legii, conducătorul de autovehicul este obligat să verifice funcționarea sistemului de lumini și semnalizare, a instalației de climatizare, să mențină permanent curat parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului și remorcii.

De asemenea, atragem atenția bicicliștilor că, potrivit prevederilor legale, le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Totodată, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să se realizeze prin locurile marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric destinat lor şi numai după ce sunt siguri că intenția de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedentÎn ultimele 24 de ore, 146 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în Dâmbovița
Articolul următorPreşedinte ANOFM, Maria Mareș – ANOFM a derulat proiecte de peste 962 milioane de euro, finanţate din fondurile euopene