Acasă CNM Curtea Domnească Târgoviște „Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024

„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024

51
0

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, în colaborare cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, vă invită la cea de-a III-a ediție a expoziției de artă din cadrul proiectului „Artiști în devenire”, care se desfășoară la Muzeul de Artă, în Sala de expoziții temporare și care se va deschide oficial vizitării marți, 27 februarie 2024, la ora 1000. Proiectul „Artiști în devenire” are ca scop încurajarea și recunoașterea tinerelor talente.

În cadrul acestei expoziții, în care se află lucrări de pictură pe suporturi de dimensiuni și materiale variate, expun tinerii artiști îndrumați de doamna profesor Monica Tică, elevi ai Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, de la clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a B și a X-a B.

Expoziția, în care stilul noilor generații este prezent prin fantezie, creativitate, exprimare a stărilor de spirit și a experiențelor trăite, grăiește prin culoare și expresivitate. 

În lucrările selectate pentru participarea la expoziție se remarcă tematica abordată de aceștia, fiind necesar să se menționeze că acestea sunt studii de culoare, expresivitate, contraste cromatice cu subiecte diferite, genuri artistice variate (portrete, compoziții, peisaje, naturi statice) în care sunt inițiați învățăceii.

Coordonatorul Monica Tică, vorbind despre această expoziție amintește: „Fie că pictează din pura plăcere de a se exprima prin mijloacele plastice, fie că aspiră spre ținta îndrăzneață de a câștiga un renume în domeniul artei, pentru fiecare dintre cei 33 de artiști în devenire, participarea la acest eveniment semnifică o confirmare a calității deosebite a lucrărilor realizate cu strădanie și interes, cât și o asumare sau promisiune făcută lor înșiși de a îmbogăți, pe viitor, experiența acumulată”.

Prin urmare vă invităm să descoperiți, alături de noi, viitorii artiști!

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Articolul precedentÎți cauți un loc de muncă? 269 de locuri de muncă sunt azi disponibile în baza de date a AJOFM Dâmbovița!
Articolul următor„Vestitorii primăverii” – artă și caritate a elevilor din Moreni și Târgoviște