Acasă Primăria Târgoviște Aproximativ 600 de arbori și arbuști vor fi în Piața Revoluției

Aproximativ 600 de arbori și arbuști vor fi în Piața Revoluției

149
0

Întrucât mai mulți cetățeni au sesizat tăierile de arbori din centrul municipiului, tăieri care, în opinia lor, puteau fi evitate, Primăria Târgoviște a emis astăzi un comunicat nesemnat și care răspunde numai parțial problemelor ridicate. Îl redăm integral mai jos, după ce i-am corectat greșeala de tipărire din titlu, incluzând și ”planșele foto”, de fapt două simple fotografii digitale.

COMUNICAT DE PRESĂ

SITUAȚIA INTERVENȚIEI DIN PIAȚA REVOLUȚIEI

”Referitor la lucrările care se derulează în Piața Revoluției din Municipiul Târgoviște, precizăm faptul că acestea sunt realizate în cadrul unui proiect complex care vizează inclusiv intervenții ample din punct de vedere al amenajării spațiilor verzi, amenajare care se realizează pe baza unui studiu peisagistic ce stabilește clar categoriile de lucrări pe care proiectul le presupune.

De precizat că arborii tuia care se îndepărtează de către constructor vor fi înlocuiți cu aproximativ 600 de arbori și arbuști, ca parte a investiției amintite.

Mai mult, sub arborii existenți acum în Piața Revoluției este numai un strat de pământ superficial, de cel mult 40 de centimetri, iar sub acest strat subțire de pământ se află o placă de beton, ceea ce a determinat uscarea, în parte, a arborilor.

Față de situația prezentată se impune îndepărtarea vegetației existente, în condițiile unui strat vegetal superficial, și plantarea unui număr mare de arbori și arbuști după ce betonul de sub arborii deja îmbătrâniți va fi spart și îndepărtat.

Vă atașăm planșe foto din care rezultă că intervenția este justificată!”

Articolul precedentPână acum, 11 decese din cauza coronavirusului în Dâmbovița
Articolul următorPrefectul Aurelian Popa – mesaj către dâmbovițeni