Acasă Afaceri Apicultorii pot solicita sprijin financiar până la 1 august!

Apicultorii pot solicita sprijin financiar până la 1 august!

56
0

Comunicat de presă

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 339 din 30 aprilie 2020, producătorii agricoli crescători de albine, pot solicita sprijin financiar în cadrul Programul Naţional Apicol prin depunerea cererilor de plata până la data de 01 august, inclusiv.

   Valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 este de 150.628 mii lei, distribuită astfel: pentru anul 2020 – 50.210 mii lei;pentru anul 2021 – 50.232 mii lei;pentru anul 2022 – 50.186 mii lei.

     Raportat la datele centralizate de APIA Centrul Județean Dâmbovița în anii anteriori, în judetul nostru sunt aproximativ 140 de crescători de albine care pot beneficia de sprijin în cadrul Programul Naţional Apicol.

    De asemenea, în luna iulie, APIA Centrul Județean Dâmbovița primeste cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură,  trimestrul II  / 2020.

  Pentru lămurirea neclarităților în ceea ce privește solicitarea ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, fermierii sunt rugați să sune la APIA Centrul Județean  Dâmbovița unde vor fi consiliați de funcționarii responsabili cu această activitate.

   Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă  pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură și a fost calculat la valoarea de 1,5258 lei/ litru.

    Beneficiarii depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate  și copiile facturilor de achiziție. 

   În județul Dâmbovița pot solicita rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, achiziționată în trimestrul II al acestui an, 405 fermieri care au obținut acord favorabil pentru finanțare.

DIRECTOR EXECUTIV,

Corina  Gârleanu