Acasă Afaceri APIA Dâmbovița primește până la sfârșitul lunii octombrie cererile pentru rambursarea diferenței...

APIA Dâmbovița primește până la sfârșitul lunii octombrie cererile pentru rambursarea diferenței de acciză la motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul III

34
0

       Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Dâmbovița primește, până la sfârșitul  acestei luni, cererile pentru ajutorul de stat prin rambursarea diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură,  trimestrul III/2021.

      Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură și a fost calculat la valoarea de 1.5720 lei/ litru.

      Fermierii pot solicita ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorină prin mijloace electronice de comunicare.

      Pentru lămurirea oricarei neclarități, fermierii sunt rugați să sune la APIA Centrul Județean  Dâmbovița, unde vor fi consiliati de funcționarii responsabili cu această activitate.

      În județul Dâmbovița sunt aproximativ 450 de beneficiari care au obtinut acord favorabil de finanțare. Pentru trimestrul III, 164 de fermieri dâmbovițeni au depus cerere de solicitare a ajutorului de stat însoțit de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate și copiile facturilor de achiziție .

Director executiv, Corina  Gârleanu

Foto: www.pixabay.com