Acasă Afaceri Anunț important pentru fermierii dâmbovițeni!

Anunț important pentru fermierii dâmbovițeni!

154
0

Comunicat de presă

     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judetean Dâmbovița informează producătorii agricoli că pot înființa culturile succesive folosite ca strat vegetal pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic în perioada 01 iulie – 01 octombrie 2020.

     Precizăm că Zonele cu strat vegetal sunt suprafețele arabile cultivate cu amestecuri de specii de culturi care nu participă la calculul diversificării culturilor și care asigură acoperirea solului pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni. Înființarea stratului vegetal ca zonă de interes ecologic se face după recoltarea culturii principale declarate în anul de cerere curent, în perioada 01 iulie -01 octombrie.

      Fermierii au obligatia legală de a comunica la APIA în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, față de care se calculează intervalul de 8 săptămâni în vederea asigurării eligibilității suprafețelor de teren arabil declarate pentru plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire).

     În cazul în care fermierul nu depune la APIA notificarea de răsărire a stratului vegetal, pentru cererea unică în cauză se vor aplica sancțiuni prin reducerea plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu pentru anul 2020.

     De asemenea, reamintim fermierilor dâmbovitțeni că, în perioada 14-22 iulie, se desfășoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin. Această etapă presupune remedieri, fără penalități, a declarației de suprafață completată de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic a generat notificări pentru fermierii cu neconformități: suprapuneri și supradeclarări de parcele.  Aceste notificări au fost transmise fermierilor care au posibilitatea revizuirii declaratței inițiale.

DIRECTOR EXECUTIV,

Ec. Corina  GARLEANU

Sursa foto: My pictures are CC0. When doing composings: from Pixabay

Articolul precedent31 de decese ale unor pacienți cu Covid 19 în ultimele 24 de ore!
Articolul următorDe ieri până azi, 14 noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița!