Acasă Sindicate Anunț de bun augur pentru Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște

Anunț de bun augur pentru Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște

103
0

Liderul Sindicatului Valahia din Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, a adus ieri de la București, un mesaj optimist, care dă speranțe nu numai tuturor salariaților Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, care stau de câteva luni sub amenințarea desființării definitive a unității și, implicit, a locurilor lor de muncă, dar și celor care iubesc și prețuiesc cu adevărat munca, și, în particular COST, fostă unitate metalurgică de anvergură mondială. După întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Economiei, care își anunțase acum o lună intenția de a salva combinatul, prin preluarea de către statul român, liderul de sindicat a dat vești bune salariaților, pe pagina de Facebook a sindicatului, Info COS:

Vești foarte bune pentru salariații COS Târgoviște!

1. Reprezentanții Sindicatului Valahia s-au întâlnit astăzi 06 octombrie 2020, cu reprezentanții Ministerului Economiei, pe problema preluării COS Târgoviște de către statul român;

2. Ministerul Economiei și Ministerul de Finanțe continuă modificarea cadrului legislativ necesar preluării COS Târgoviște și în ședința de guvern din această săptămână se vor adopta modificările necesare la OUG nr 60/2019 privind stingerea unor obligații bugetare la firmele aflate în insolvență prin darea în plată!

3. Reprezentanții Ministerului Economiei speră ca imediat după termenul de 23 octombrie, dat de Tribunalul Dâmbovița pentru prezentarea noului Plan de reorganizare, salariații să fie aduși la muncă pentru revizii și pregătirea tuturor liniilor de producție, în vederea pornirii normale a activității!

4. Apelul făcut de reprezentanții Ministerului Economiei către TOȚI salariații COS Târgoviște este de a rămâne prudenți si atenți ca TOATE UTILAJELE DIN SECȚIILE DE PRODUCȚIE să rămână în combinat, să nu fie descompletate sau să suporte avarii în această perioadă. În acest sens, reprezentanții Ministerului Economiei au fost de acord ca reprezentanții Sindicatului Valahia să solicite administratorului judiciar și Ministerului Economiei, dreptul de a verifica respectarea acestei cerințe!

5. După finalizarea procedurilor judiciare și administrative de preluare a COS Târgoviște, vom organiza o adunare generala cu salariații combinatului, în ,,aer liber”, și cu respectarea măsurilor sanitare, la care vor participa și reprezentanți ai Ministerului Economiei.

6. Au participat la întâlnirea de astăzi de la Ministerul Economiei, Dragodănescu Nicolae și Mihăilă Ştefan.

7. Aveți încă puțină răbdare, urmăriți ședința de guvern de joi și presa centrală și locală!

Ne vom întâlni din nou cu reprezentanții guvernului, săptămâna viitoare!

Mulțumim doamnei Daniela NICOLESCU – secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pentru implicare în problema COS Târgoviște!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Vom reveni cu detalii despre desfășurarea procedurilor, pe măsura ce acestea se vor derula.

Articolul precedentNu e cazul să ne mai relaxăm! Încă 23 de noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița, dar și două decese!
Articolul următorFederația SANITAS – Grevă japoneză de ”Ziua Mondială pentru Muncă Decentă”! Citește aici mesajul sindicaliștilor!