Acasă Epidemie coronavirus Amendă de 2000 de lei pentru nerespectarea izolării la domiciliu

Amendă de 2000 de lei pentru nerespectarea izolării la domiciliu

184
0

BULETIN DE PRESĂ –  07.06.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 201 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 62 polițiști locali au desfășurat pe raza județului Dâmbovița misiuni specifice, fiind efectuate 1.881 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. O persoană a fost sancționată contravențional, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor  Legii nr.55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Aceasta a fost introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Astăzi, 07.06.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu:1.776 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată: 17 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 317 persoane
  • persoane vindecate : 148
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

               În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (8 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (3 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat o misiune privind transportul probelor biologice.

Facem, în continuare, un apel către cetățenii județului Dâmbovița, de a manifesta responsabilitate cu privire la măsurile de igienă și de distanțare socială! Dacă vă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Foto: Sebitoriale – Secția Infecțioase SJU Târgoviște, 7 iunie 2020, ora 14.30

Articolul precedentIeri – 187, azi – 189 noi cazuri de îmbolnăvire de coronavirus
Articolul următorMuzeele din Târgoviște sunt deschise în a doua zi de Rusalii