Acasă Cultură ”Altarul Culorilor” – a 4-a ediție a Taberei de Pictură din Târgoviște

”Altarul Culorilor” – a 4-a ediție a Taberei de Pictură din Târgoviște

139
0

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi a debutat, la Târgoviște, a IV-a ediție a Taberei de Pictură

            Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole, a participat astăzi, 20 iulie 2020, la deschiderea Taberei de Pictură. Ajuns la a IV-a ediție, evenimentul organizat de CJD, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița (CJCD), se desfășoară, anul acesta, în perioada 19-26 iulie, sub genericul „Altarul Culorilor”

            Astfel, timp de o săptămână, Târgoviştea va fi loc de întâlnire şi de creaţie pentru nouă artişti din țară și din străinătate. Pe parcursul celor șapte zile, aceștia vor avea ocazia să descopere frumusețile locale, iar mâine, 21 iulie 2020, vor merge în vizită la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde vor găsi surse de inspirație pentru arta lor.

            Lucrările realizate în cadrul taberei vor rămâne în patrimoniul Centrului Judeţean de Cultură. Vernisajul expoziţiei se va desfăşura sâmbătă, 25 iulie 2020, începând cu ora 18:00, la sediul CJCD.

După vernisaj, publicul se va bucura de o întâlnire cu un alt gen de artă, muzica, în cadrul unui concert de tangouri celebre, susținut de artiști ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”, intitulat „Magia muzicii”.

            Alături de gazda manifestărilor, managerul CJCD, Ionuț Lăscaie, și de artiștii participanți la tabără, la deschidere au mai fost prezenți: pictorul Mihai Șerbănescu, profesor în cadrul Școlii Populare de Arte Octav Enigărescu, și directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, Ovidiu Cîrstina.

În deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis: „Vă urez <Bine ați venit la Târgoviște!> Sper ca șederea timp de o săptâmână în Dâmbovița să fie una plăcută. Locul de desfășurare al taberei va fi la Potlogi. Pe perioada mandatului meu mi-am dorit, ca prin organizarea acestor acțiuni culturale, să înnobilăm zestrea artistică a obiectivelor turistice din județul Dâmbovița. Anul trecut tema taberei a fost legată de Curtea Domnească, de imagini din municipiul Târgoviște. Am rugămintea la dumneavoastră să faceți în acest an câteva lucrări care să înobileze Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Tot anul trecut am avut acolo o tabără de sculptură, iar artiștii prezenți au realizat patru lucrări care sunt amplasate în curtea palatului de la Potlogi. Cred că și lucrările dumneavoastră își vor găsi locul în incinta palatului. Vă doresc o ședere plăcută la Târgoviște, iar celor care ați revenit aici, vă mulțumesc! Sper ca și amplasamentul ales în acest an să vă placă și să realizați niște opere emblematice și pentru dumneavoastră și pentru Complexul Național Muzeal Curtea Domnească și Centrul Județean de Cultură.”

În mesajul său, artistul Mihai Șerbănescu, le-a transmis participanților:  „Artiștii de cele mai multe ori știu să dăruiască, iar dumneavoastră asta faceți pentru că amprenta dumneavoastră poate să vorbească generațiilor viitoare. Semnătura dumneavoastră poate rămâne sute de ani. Să nu uităm că primele semne ale omului sunt cele plastice. Nu a rămas muzică, nu a rămas literatură. Semnele plastice ale omului sunt primele și singurele care au rămas. Aveți acest dar de a transmite mai departe starea pe care o aveți chiar la Târgoviște.”

                                     Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Articolul precedent681 noi cazuri în țară și 293 pacienți internați la ATI
Articolul următor25 de cazuri noi de coronavirus și încă un deces în Dâmbovița!