Acasă Poliția informează! Activități pentru prevenirea victimizării minorilor și a delincvenței juvenile, desfășurate de polițiștii...

Activități pentru prevenirea victimizării minorilor și a delincvenței juvenile, desfășurate de polițiștii dâmbovițeni

107
0

Pe parcursul acestei zile, 10 iunie, structura de analiză și prevenire a criminalității, alături de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, au organizat la 3 unități de învățământ de pe raza municipiului Târgoviște, activități informativ-preventive.

Polițiștii au discutat cu elevii, le-au oferit sfaturi și le-au răspuns la întrebările adresate, scopul fiind acela ca elevii, prin intermediul noilor informații dobândite, să fie conștienți cu privire la riscurile la care se pot expune prin nerespectarea legii.

Au fost dezbătute aspecte legate de răspunderea penală și contravențională a tinerilor, de consecințele frecventării unor anturaje nepotrivite, dar și despre problemele cu care tinerii se pot confrunta în mediul social, respectiv capcanele diferitelor site-uri de socializare, formele de violență, bullying sau consumul unor substanțe interzise.

Precizăm că astfel de activități au fost desfășurate și pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii fiind prezenți în alte 4 unități de învățământ din municipiul Târgoviște și localitatea Răzvad, unde au interacționat cu cei mici și i-au sprijinit cu sfaturi utile pentru diferite situații.

De asemenea, elevii din Răzvad, în cadrul proiectului ”Dincolo de aparențe”, au avut posibilitatea de  discuta cu două persoane private de libertate, de la Penitenciarul de femei Târgșorul Nou și Penitenciarul Mărgineni.

La activități au participat reprezentanții Organizației „Salvați Copiii” și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân”.

Articolul precedent124 de decese ale unor pacienți infectați cu Covid 19 au fost raportate abia astăzi! Cel mai vechi este din iunie 2020!
Articolul următor„Noaptea Muzeelor”, super-eveniment cultural, are loc mâine, între orele 18:00-24:00