Acasă Comunicat de presă Activități de prevenire a consumului de substanțe psihoactive în rândul elevilor

Activități de prevenire a consumului de substanțe psihoactive în rândul elevilor

36
0

Pe parcursul zilei de ieri, 12 februarie, într-un dialog deschis, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au discutat cu elevii din clasa a IX-a de la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din orașul Găești despre riscurile asociate consumului de substanțe interzise.

Prin oferirea unor informații adaptate vârstei, dar și pentru prevenirea debutului consumului de droguri sau alcool, polițiștii i-au invitat pe copii să simuleze efectele vizuale ale consumului de alcool/droguri cu ajutorul ochelarilor concepuți în acest sens.

De asemenea, polițiștii au subliniat care sunt consecințele din punct de vedere juridic asociate consumului de alcool și droguri în contextul conducerii unui autovehicul, cât și riscurile asupra siguranței rutiere.

Activitatea desfășurată este circumscrisă proiectului „Învăț să mă protejez”, având rolul de a proteja și educa tinerii pentru prevenirea debutului consumului de substanțe psihoactive sau alcool.

Articolul precedentConstantin Dimitriu – personalitate culturală și politică a Târgoviștei interbelice va fi omagiat pe 15 februarie, cu ocazia „Zilei Naționale a Lecturii”.
Articolul următorActivități informativ-preventive dedicate preșcolarilor