Acasă Fără categorie Activități de informare pentru formarea unui comportament rutier responsabil

Activități de informare pentru formarea unui comportament rutier responsabil

66
0

Pe parcursul zilei de ieri, 16 martie, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare, sprijiniți de polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și Poliția Orașului Găești,  au organizat activități educativ-preventive, având ca obiectiv formarea în rândul școlarilor a unui comportament rutier responsabil, bazat pe cunoașterea și respectarea regulilor de circulație, combaterea delincvența juvenile, debutului consumului de tutun, alcool sau droguri, dar și prevenirea victimizării prin implicarea în accidente de circulație.

Astfel, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și diferite situații întâlnite în activitatea desfășurată pentru a înțelege importanța respectării normelor rutiere, precum și consecințele încălcării acestora.

De asemenea, în cadrul activităților, au fost explicați diferiți termeni din domeniul rutier și au fost purtate discuții referitoare la prevenirea violenței și siguranța în drum spre și de la școală/domciliu.

Sesiunile de informare au fost organizate în unitățile de învățământ din localitățile Crângurile, Voia, Pătroaia Vale, Bădulești.

Astfel de activități vor fi organizate în continuare, până la sfârşitul anului şcolar, astfel încât cei mici să-și însușească cele mai importante măsuri de autoprotecție în vederea reducerii riscului de victimizare.

Articolul precedentAsociația Be You, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională te invită la „Voluntariat pentru viitor”!
Articolul următorOportunitate de economisire pentru copii prin Contul individual de economii Junior Centenar!