Acasă Poliția informează! Acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă

Acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă

10
0

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat noi acțiuni, sub autoritatea Instituției Prefectului și împreună cu celelalte structuri de la nivel teritorial, în vederea verificării modului în care se respectă normele impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 300 de polițiști și polițiști locali au desfășurat activități de control în zonele unde se formează aglomerări de persoane, respectiv în piețe, centre comerciale, restaurante, dar și în mijloacele de transport public în comun.

Astfel, în cadrul activităților, au fost legitimate peste 2.700 de persoane și au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De asemenea, echipele de control au efectuat verificări în peste 100 de societăți comerciale, fiind constatate 2 fapte de natură economică în contextul COVID-19.

Totodată, acțiunile au vizat și controlul mijloacelor de transport public în comun. Polițiștii au verificat 98 astfel de autovehicule, în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru călători.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 vor continua, forțele de ordine fiind la datorie.