Acasă Comunicat de presă Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni pentru siguranța cetățenilor

Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni pentru siguranța cetățenilor

14
0

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau a accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor au vizat și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de activități specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza întregului județ.

Astfel, la acțiunile în sistem integrat au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, prevenirea criminalității, jandarmi și polițiști locali.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au legitimat 406 persoane, au controlat peste 330 de autovehicule, iar  peste 100 de conducători auto au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, au fost aplicate 292 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 17 permise de conducere ( 2 pentru consumul de alcool și 2 pentru viteză excesivă) și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 240 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 31 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea amenzilor aplicate se ridică la peste 86.000 de lei.

Reamintim faptul că polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile pentru siguranța cetățenilor, iar, la sfârșit de săptămână, vor fi intensificate.

Foto: Sebitoriale

Articolul precedentACV România/Asociația Cristi Vasiliu Inițiază Proiectul de Dotare și Modernizare a Terapiei Intensive Neonatale de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Articolul următorAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, în perioada 20 -24 noiembrie 2023