Acasă Jandarmeria Dâmbovița Acțiuni informativ- preventive ale jandarmilor dâmbovițeni în rândul liceenilor din Fieni și...

Acțiuni informativ- preventive ale jandarmilor dâmbovițeni în rândul liceenilor din Fieni și Pucioasa

67
0

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmbovița au continuat activitățile de prevenire și au desfăşurat acțiuni informativ-preventive în rândul elevilor de la Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Pucioasa și Liceul “Aurel Rainu” Fieni.  

În cadrul acestor activități jandarmii dâmbovițeni le-au prezentat elevilor aspecte cu privire la principalele fapte antisociale care pot fi săvârşite de către aceştia în incinta şi în zona adiacentă instituțiilor de învățământ, implicaţiile pe care le pot avea asupra lor, pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor fapte de natură contravențională sau penală, dar și despre apelarea în condiții de legalitate a numărului unic de urgență 112. 

Pe parcursul întâlnirii, elevii au fost receptivi şi-au însuşit cunoştinţe privind normele de convieţuire socială ce trebuie urmate pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, dezvoltarea comportamentului non-violent, pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea numărului cazurilor de agresiuni din şcoli.

Activităţile de acest gen vor continua şi în alte instituţii de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Dâmbovița.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedent222 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European sunt oferite românilor prin rețeaua EURES
Articolul următorConcursul „Învățăm și ne bucurăm de Ziua Poliției Române” a ajuns la final! Locul I a fost câștigat de Școala Nr.4 „Elena Donici Cantacuzino”, din Pucioasa!