Acasă Poliția informează! Acțiuni desfășurate de polițiști, pe parcursul weekend-ului, pentru siguranța cetățenilor

Acțiuni desfășurate de polițiști, pe parcursul weekend-ului, pentru siguranța cetățenilor

19
0

În perioada 24-25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu polițiști locali, jandarmi, pompieri și reprezentați de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, au organizat noi acțiuni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, combaterea faptelor antisociale și a infracțiunilor, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Astfel, polițiștii au legitimat și verificat peste 3.500 de persoane, iar pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, forțele de ordine au aplicat 260 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 36.500 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 248 au fost pentru neportul măștii de protecție, iar alte 12 pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

Totodată, ca urmare a controalelor din trafic, polițiștii au verificat 331 de mijloace de transport persoane, dintre care 108 au fost autovehicule destinate transportului public în comun.

Reamintim cetățenilor că, în contextul epidemiologic actual, respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea virusului.