Acasă Poliția informează! Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid...

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid 19

14
0

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judetean Dambovita, împreună cu polițiști locali, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 300 de efective.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 170 de societăți comerciale, verificate peste 270 de autovehicule, fiind totodată legitimate peste 2500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 66.000 de lei.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.          

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!