Acasă Poliția informează! Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

17
0

În ultima zi a lunii ianuarie a.c., 318 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de efective de jandarmi, au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 23 de evenimente, dintre care 16 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate 19 infracțiuni, din care 9 contra persoanei și 3 contra patrimoniului.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 39.330 de lei, au reținut 9permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe raza întregului județ, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, au fost legitimate 2.892 de persoane, verificate 82 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 74 de restaurante/terase/fastfood-uri.

Activitățile desfășurate au vizat și verificarea modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în mijloacele de transport de persoane, fiind controlate 332 de astfel de vehicule.

Totodată, polițiștii au aplicat 14 amenzi unor persoane care nu au respectat reglementările privind portul măștii de protecție.