Acasă Primăria Târgoviște Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de...

Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație

101
0

În perioada 7-13 iunie a.c., polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, au acționat, pe raza întregului județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, în cele 7 zile de acțiune, polițiștii au aplicat în total 1453 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, au constatat 14 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar ca măsură complementară au reținut 147 de permise de conducere și au retras 31 de certificate de înmatriculare.

Cele mai multe permise de conducere, 85, au fost reținute pentru nerespectare regimului legal de viteză. Alte 19 permise de conducere au fost reținute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar 12 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

De asemenea, în atenția polițiștilor s-au aflat și pietonii și bicicliștii care au afectat siguranța traficului rutier prin încălcarea normelor de circulație, acestora fiindu-le aplicate 269 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate.

În continuare, polițiștii de la rutieră sunt prezenți pe drumurile publice de pe raza județului Dâmbovița, acționând pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Recomandăm participanților la trafic, pentru siguranța acestora și a celor din jur, să manifeste un comportament responsabil și să respecte cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice.

Articolul precedentAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din Dâmbovița, 14 – 18 iunie 2021
Articolul următorNumai 50 de noi cazuri de Covid-19 în țară și 24 de reconfirmări la 12.076 de teste efectuate!