Acasă Anunț important A reapărut în Dâmbovița pesta porcină africană!

A reapărut în Dâmbovița pesta porcină africană!

181
0

A reapărut pesta porcină africană în județul Dâmbovița, după ce, nu de mult timp, fuseseră declarate închise toate focarele din județ. Conform unui Comunicat al Instituției Prefectului Județului Dâmbovița aflăm că sunt chiar trei focare de pestă porcină africană, la Pucioasa, Crevedia și Pietroșița:

Comunicat de presă

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 17.06.2020, ora  15.00,  ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din județ precum și pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează:

–  1 gospodărie în orașul Pucioasa;

–  1 gospodărie în localitatea Samurcași – comuna Crevedia;

–  1 caz pe raza Fondului de vânătoare 15 Brăteiu (pe teritoriul comunei Pietroșița).

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităților. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor.

În ceea ce privește confirmarea virusului la mistreț, pe raza fondului de vânătoare menționat, s-a dispus îndeplinirea tuturor activităților prevăzute în planul de măsuri aprobat astăzi.

                                              Biroul de presă al Instituției Prefectului

Sursa foto: pixabay.com

Articolul precedentÎncă 11 dâmbovițeni confirmați cu coronavirus!
Articolul următorRezultatele Evaluării Naționale vor avea coduri în loc de nume!