Acasă Anunț important A fost lansată prima aplicație mobilă cu harta traseelor și orarul autobuzelor...

A fost lansată prima aplicație mobilă cu harta traseelor și orarul autobuzelor din Târgoviște!

662
0

O inițiativă privată benefică pentru comunitate a făcut posibilă lansarea primei aplicații mobile cu harta traseelor și orarul autobuzelor din municipiul Târgoviște. Un mare pas înainte atât privind digitalizarea informațiilor de interes cetățenesc, cât și privind încurajarea folosirii transportului public în comun a fost făcut recent de o firmă din Târgoviște care a creat și pus la dispoziția celor interesați o aplicație mobilă gratuită referitoare la transportul public urban din municipiul nostru. Inginerii Mihai Cosmin, expert GIS și cartografie, și Costin Lupașcu, dezvoltator software, de la firma târgovișteană GEOGISMAP au creat aplicația de mobil numită simplu ”Transport Public Urban Municipiul Târgoviște”. Această aplicație cuprinde informații utile privind transportul public în comun din Târgoviște și poate fi instalată deocamdată numai pe telefoanele cu sistem de operare Android, varianta pentru Iphone fiind încă în lucru.

Aplicația poate fi de folos atât târgoviștenilor cât și celor din afara municipiului, chiar și turiștilor, practic oricui merge cu autobuzul în Târgoviște! În primul rând, aplicația oferă o hartă detaliată a municipiului Târgoviște pe care sunt marcate stațiile de autobuz, fiecare stație având incluse informații privind traseele de autobuz ce trec pe acolo și orarul fiecăruia dintre ele. De exemplu, selectând pe hartă stația de autobuz principală de la Spitalul Județean Târgoviște, obținem imediat informațiile despre traseele ce opresc aici și la ce ore, așa cum puteți vedea în imaginile alăturate.

Întâi s-a deschis un submeniu ce include traseele de autobuz ce trec pe aici. Apoi, dând click mai departe pe traseul dorit, s-a deschis alt submeniu cu orarul acestuia atât din zilele lucrătoare, cât și din weekend.

Dar asta nu e tot! Aplicația ”Transport Public Urban Municipiul Târgoviște” realizată de cei doi ingineri târgovișteni de la GEOGISMAP are și funcția de ”Căutare”, prin care oferă posibilitatea de a găsi repede ruta de legătură dorită dintre două stații. Completând cele două câmpuri ”Locație curentă” și ”Căutare destinație”, aplicația îți afișează imediat traseul care unește cele două stații, dacă este unul direct, respectiv traseele, dacă este necesar să schimbi la un moment dat autobuzul. În plus, aplicația oferă informații privind ora de plecare de la capătul de traseu, ora la care va ajunge în stația de plecare, durata estimată a călătoriei, dar și alte precizări, cum puteți observa în imaginea alăturată.

Trebuie precizat faptul că aplicația ”Transport Public Urban Municipiul Târgoviște” este în versiunea ”beta”, adică într-o fază de testare ce permite dezvoltatorilor aplicației obținerea unui feed-back cât mai consistent de la târgovișteni, urmat de remedierea eventualelor probleme, completarea și îmbunătățirea conținutului. Pentru viitor, aplicația va putea include nu numai traseele complete ale autobuzelor din municipiul Târgoviște, cu orarul actualizat permanent, ci chiar și facilități de plată a biletelor de călătorie prin SMS sau cu cardul.

Până ce va fi urcată pe Google Play, aplicația poate fi descărcată și instalată gratuit de aici: https://geospatialro.wordpress.com/2022/04/03/aplicatia-de-mobil-rute-targoviste-beta-a-fost-lansata/. Nu vă speriați dacă telefonul vă va afișa un mesaj de prevenire,  trebuie numai să permiteți instalarea de aplicații din surse diferite de Google Play și apoi totul va decurge normal, și aplicația se va descărca și instala imediat.

Utilizați cu încredere această aplicație și semnalați dezvoltatorilor aici orice propuneri de completare și îmbunătățire a acesteia sau eventualele inadvertențe sesizate, pentru a fi remediate cât mai repede!

Cam atât, deocamdată, despre această inițiativă privată benefică pentru comunitatea târgovișteană. Vom reveni cu informații privind evoluția acestei aplicații mobile, dar și despre noile proiecte ale celor doi ingineri care au contribuit la modernizarea Târgoviștei.

Articolul precedentÎți cauți o slujbă? Sunt 376 de locuri de muncă în baza de date a AJOFM Dâmbovița!
Articolul următorAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din Dâmbovița, 18 – 22 aprilie 2022