Acasă Poliția informează! 98 de dâmbovițeni amendați pentru neportul măștii de protecție în prima zi...

98 de dâmbovițeni amendați pentru neportul măștii de protecție în prima zi a săptămânii

20
0

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiști în ultimele 24 de ore

La data de 18 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, au organizat noi acțiuni pentru combaterea faptelor antisociale, a infracțiunilor, diminuarea riscului rutier și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost organizate 40 de acțiuni punctuale și 113 patrule pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Polițiștii au intervenit la 12 evenimente, dintre care 7 au fost sesizate prin numărul pentru apeluri de urgență 112, și au constatat 15 infracțiuni, dintre care 8 contra persoanei și  2 contra patrimoniului.

De asemenea, forțele de ordine au efectuat verificări, în special, în zonele unde se formează aglomerări de persoane, în societăți comerciale, restaurante, terase dar și în mijloacele de transport public în comun.

Au fost legitimate peste 2.800 de persoane, au fost controlate 98 de autovehicule destinate transportului public de persoane, 141 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 38 de operatori economici.

Totodată, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru neportul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei.