Acasă Educație A început anul universitar la Târgoviște. Universitatea Valahia va avea cursuri online,...

A început anul universitar la Târgoviște. Universitatea Valahia va avea cursuri online, dar și laboratoare cu prezență fizică

86
0

Ca în fiecare an, dar de data aceasta în condițiile de siguranță impuse de epidemia de coronavirus, prestigioasa Universitate Valahia din Târgoviște a deschis astăzi, 1 octombrie, noul an universitar 2020-2021. Așa cum v-am informat aici, pentru primul semestru, activitățile didactice, însemnând cursuri, seminare și laboratoare la care nu este absolut necesară și obligatorie întâlnirea „față în față” a studenților și cadrelor didactice, vor avea loc online, pe diverse platforme și aplicații de tip video-conferință. Offline, „față în față” se vor desfășura acele activități practice și laboratoarel unde dezvoltarea abilităților și însușirea unor practici sau metode este absolut indispensabilă și chiar obligatorie, astfel încât întâlnirea dintre cadrele didactice și studenți este necesară.

În noul an universitar 2020-2021, la Universitatea Valahia din Târgoviște pornesc la studiu, 1480 de studenți, înmatriculați la studii universitare de licență și 624 de studenți la studii universitare de master. Interesul pentru conversia profesională se remarcă prin creșterea cu 35 % a numărului cursanților, față de anul trecut, în noul an universitar fiind înscriși 212 cursanți.

Conform precizărilor doamnei Ioana Ofelia Doroftei, șefa Biroului Informare și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, instituția dispune de  un număr suficient de locuri de cazare pentru a putea asigura studenților care doresc să stea la cămin condiții de locuit având în vedere respectarea regulilor de distanțare fizică și a celor privind volumul de aer pentru un student, impuse de situația epidemiologică actuală. Majoritatea studenților sunt din județul Dâmbovița, dar pentru studenții care vor solicita cazarea în căminele studențești, aceasta se va face cu respectarea măsurilor de protecție, având prioritate următoarele categorii de studenți: studenți orfani de ambii părinți și studenții din centrele de plasament; studenți cu dizabilități; studenți care au programate activități didactice ,,față în față”; studenți străini; studenți căsătoriți, doctoranzi, studenți aflați în situații speciale etc.

Le urăm și noi succes tuturor studenților ce au ales Universitatea Valahia din Târgoviște ca punct de plecare pentru viitoarele lor cariere strălucite în domenii ca dreptul, istoria, geografia, jurnalismul, ingineria și multe altele! Fie ca anii de studiu de la Universitatea Valahia din Târgoviște să vă dea nu numai cunoștiințele și deprinderile necesare specializărilor voastre, dar și o zestre de trăsături de personalitate din care îndrăzneala, ambiția și perseverența, dar și cinstea, onoarea și demnitatea, să nu lipsească!

În încheiere, vă invităm să accesați link-ul următor pentru a citi mesajul doamnei rector a Universității Valahia din Târgoviște, conf. univ. dr. Laura Gorghiu: mesaj rector Valahia Târgoviște.