Acasă Epidemie coronavirus 52 noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița în ultimele 24 de ore

52 noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița în ultimele 24 de ore

106
0

BULETIN DE PRESĂ16.10.2020

      Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 4.989 (52 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 4.077

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 174

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.265

•     Persoane aflate în carantină instituționalizată: 2

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 543

•     Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 224

          Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate de către personalul ISU „Basarab l” Dâmbovița 8 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești precum și 8 misiuni de decontaminare. De asemenea, Serviciul de Ambulanță Județean Dâmbovița a efectuat 40 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 10 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu/transportul probelor biologice.

          Forţele de ordine din MAI sunt la datorie atât în scop preventiv cât și pentru verificarea modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  

            Solicităm atât cetățenilor cât  și agenților economici din județul nostru să respecte cu strictețe si responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială, prevăzute de HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și măsurile instituite prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentJandarmii au în atenție evenimentele de ciclism “Bikexpert Alpine Challenge Pucioasa” și “Road Grand Tour Pucioasa”
Articolul următorInstituția Prefectului Dâmbovița – lămuriri privind situația de la Dobra